Erfafscheiding

Erfafscheidingen; privacy in uw tuin!

Wij denken met u mee als het gaat om erfafscheidingen. Op het gebied van erfafscheidingen zijn er tal van mogelijkheden:
– Hagen, zowel groene als kant en klare hagen
– Muur, metselwerk
– Houten schutting
– Natuurlijk erfafscheidingen zoals, heidematten, rietmatten, wilgenmatten of rasterhekwerken
– Schanskorven gevuld met steen, hout enz.

Privacy

Een erfafscheiding wordt voornamelijk gebruikt om privacy te creëren of om omringend geluid te beperken. De plek waar je een erfafscheiding mag bouwen is aan regels gebonden. Wij adviseren om uw plannen goed te overleggen met de desbetreffende buren. Een muur of haag beïnvloedt immers ook hun uitzicht. Als de buren het eens zijn met uw plannen, dan mogen de achterkant, zijkant en voorkant van schuttingen, muren, hekken en dergelijke precies op de erfafscheiding worden geplaatst. Dit geldt ook voor funderingen en beplantingen, zoals bomen, hagen en coniferen. Mocht de buren het niet eens zijn met uw plannen, dan moet je bomen minimaal twee meter van de erfscheiding plaatsen en hagen en coniferen en dergelijke minimaal een halve meter van de erfafscheiding. Daarnaast is het raadzaam bij u gemeente te informeren of er aanvullende of afwijkende bepalingen zijn.

Vanwege de vele mogelijkheden op het gebied van erfafscheidingen geven wij graag op locatie een persoonlijk advies. Door jaren lange ervaring van het plaatsen van diverse afscheidingen kunnen wij u voorzien van de juiste informatie.

Erfafscheiding